Online fysiotherapie | Zo werkt het!
31 maart 2020 

Online fysiotherapie | Zo werkt het!

Online fysiotherapie is de mogelijkheid om op afstand fysiotherapie te ontvangen. Deze therapie wordt aangeboden via online kanalen of via beeldbellen. Op afstand kan de fysiotherapeut uw blessure/lichamelijke klachten in kaart brengen, beoordelen en hier een adquaat beleid voor meegeven. Een groot onderdeel van het fysiotherapeutisch werkveld is het “informeren en adviseren” over wat cliënten moeten doen of juist moeten laten. Dit kun je dus ook op afstand doen!

online fysiotherapie

De voordelen

De voordelen van online fysiotherapie zijn groot. Een belangrijk voordeel is dat je er niet voor uit je huis hoeft te gaan. Je hoeft dus niet naar de praktijk locatie te te gaan, maar de fysiotherapeut beland. Daarnaast heeft de fysiotherapeut de gelegenheid om je te ervaren in je thuissituatie. Als je problemen ervaart met ADL-activiteiten, dan is de een goede situatie om de activiteiten samen te oefeningen.

 

Veelgebruikte kanalen voor Online fysiotherapie

Online fysiotherapie wordt vaak uitgevoerd via één van onderstaande kanalen:

 • Telefonisch

  Online fysiotherapie vindt plaats zonder beeld. Via de huis- of mobiele telefoon neemt de fysiotherapeut contact met je op om jouw klachten of de vooruitgang van de behandelingen te bespreken.

 • Videobellen/Facetime

  Er is contact met beeld. De fysiotherapeut neemt via de mobiele telefoon contact met jou op. Beeldbellen via de mobiele telefoon is mogelijk via, facebook, whatsapp, facetime, skype en eventuele andere apps.

 • Zoom

  Zoom is een online programma die het mogelijk maakt voor haar geregistreerden om van het ene account naar het andere account te bellen gratis. Online fysiotherapie vindt plaats met beeld.

 • Skype

  Skype is net als Zoom een online programma die het mogelijk maakt voor haar geregistreerden om van het ene account naar het andere account te bellen gratis. Online fysiotherapie vindt plaats met beeld.

 • Online programma’s

  Er zijn anno 2020 veel specifieke fysiotherapieprogramma’s ontwikkeld die het voor een fysiotherapeut mogelijk maken om in contact te komen met zijn cliënten (ook via beeld). Neem contact op met jouw fysiotherapeut om te informeren naar de mogelijkheden.

 • SPC Online

  Dit is een online platform waarin er vooraf geprogrammeerde oefeningen, trainingen, behandelingen of huiswerkprogramma’s zijn opgenomen, die je dan vanaf thuis op jouw eigen tempo kunt uitvoeren.

Over de schrijver
Reactie plaatsen