Kniepijn tijdens het sporten? Bekijk 3 mogelijke oorzaken
15 maart 2020 

Kniepijn tijdens het sporten? Bekijk 3 mogelijke oorzaken

Kniepijn tijdens het sporten is vervelend. Je kunt namelijk niet alle oefeningen doen, je kan niet optimaal jouw training uitvoeren en er is daarnaast een groot risico dat je de blessure erger maakt. Om verergering te komen raden wij altijd aan dat je een fysiotherapeut consulteert. Een fysiotherapeut kan jou helpen om te beoordelen waar de kniepijn vandaan komt en je helpen om een goed beleid op te stellen voor de kniepijn tijdens het sporten.

De pijn die je voelt is in véél gevallen een signaal van het lichaam. Pijnsignalen duiden vaak op weefselschade.  Is de pijn chronisch en heb je deze langer dan 3 maanden, heeft de pijn vaak ook nog een andere oorzaak. Maar voor nu gaan wij uit van een kniepijn tijdens het sporten van minder dan 12 weken. In deze situatie gaan wij ervanuit dat kniepijn duid op weefselschade, er is weefselstructuur in de knie beschadigd geraakt die nu ervoor zorgt dat je kniepijn tijdens het sporten ervaart.

De blessures in de knie zijn te onderscheiden in 2 categorieën: Intra-articulaire en Extra-articulaire knieblessures. Intra- articulaire knieblessures zijn knieblessures die zich bevinden in het kniegewricht zelf. Extra-articulaire knieblessures zijn blessures die zich bevinden buiten het kniegewricht.

Meniscusletsel, knie artrose en voorste kruisbandlestsel zijn bekende voorbeelden van blessures die zich binnen het kniegewricht bevinden.

In allebei de gevallen raden wij een consult bij de fysiotherapeut aan.

Over de schrijver
Reactie plaatsen